Mijn Project met de Zig-Zag Ruler en de mooie stoffen van Ellies Quiltplace

Dit weekend heb ik deze quilt gemaakt met de mini Zig-zag ruler.

Graag stel ik jullie de Zig-Zag Rulers eens voor: er zijn gemakkelijk mooie resultaten mee te bekomen en er is een gratis patroon en uitleg aan toegevoegd. De rulers bestaan in twee formaten: de mini Zig-Zag Ruler en de gewone.Voor mijn quilt gebruikte ik de mini Ruler. 


Voor mijn Quilt gebruikte ik de nieuwe stofjes van Ellies Quiltplace. Op de webshop vind je inspiratie voor verschillende patronen.

De afmeting van de quilt is 90 x 90 cm en ik heb gewerkt met het pakket van 30 fat eights. Uit elke kleur maakte ik drie blokken en voor de molentjes gebruikte ik een effen ivoorkleurige stof, 1,25 meter Kona cotton. Eerst worden stroken stof aan elkaar gestikt en daarna tot blokken versneden met een roterende snijmat. (https://gobelincreatief.be/product/roterende-snijmat-self-healing-14-x-14-inches/)
.   
Om dit precies aan elkaar te stikken gebruik ik deze handige Siletto tool. Met de fijne punt kan je de stukjes leiden tot juist onder je machinenaald. Deze tool kan ik niet meer missen: het zorgt dat je minder moet spelden en ligt goed in hand.

Om de quilt groter te maken, kan je een Sashing tussen je blokken plaatsen.

Voor alle stofjes, patronen en benodigdheden kan je terecht in de winkel of op de webshop. 
Groetjes
Annick
Gobelin Langestraat 25 8000 Brugge
050/33.76.59gobelin@skynet.be
Website: https://gobelincreatief.be/Facebook: https://nl-nl.facebook.com/pages/category/Fabric-Store/Gobelin-Brugge-529952407028635/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.